Over ons

De visserij zit al generaties lang in het bloed van de familie Bout. Begin 1900 voer Willem Bout met de Tholen 9, een Zeeuwse schouw, al voornamelijk op Thoolse botjes (platvis) in de Zeeuwse wateren. Het bedrijf werd opgericht in 1966 als familiebedrijf in het vissersdorp Bruinisse, toen de Grevelingen en de Oosterschelde nog open wateren waren. De beginjaren stonden in het teken van sleepnetvisserij en vaste vistuigen, waarmee in de ongerepte Zeeuwse wateren op diverse vissoorten werd gevist. 

Toen het Grevelingenmeer werd afgesloten door de Deltawerken veranderde het visserijlandschap drastisch. Hierdoor verschoof de focus naar de palingvisserij. Toen er jaren later platte oesters werden ontdekt in het Grevelingenmeer, ontstond een nieuwe tak binnen het bedrijf: de oestervisserij. 

In 1988 hebben wij opnieuw een belangrijke stap gezet, toen we als één van de pioniers zijn gestart met het kweken van hangcultuurmosselen in de Oosterschelde. Daarmee liepen wij voorop in een innovatieve duurzame kweekmethode. In de jaren 90 keerde de kreeftenvangst terug, nadat er kreeften waren uitgezet in de Grevelingenmeer. Hier wordt op de dag van vandaag nog op gevist. Vanuit de rijke familiegeschiedenis en constante innovatie groeide Mosselhandel Bout uit tot een veelzijdig bedrijf, dat diep geworteld is in de Zeeuwse visserij traditie.

Vandaag de dag zijn wij uitgegroeid tot een moderne en innovatieve onderneming, die draait op generaties van vakkennis, ambacht en liefde voor kwaliteit. Ons bedrijf is nog altijd in handen van dezelfde familie die er decennia geleden mee begon.

Wij beheren meerdere hangcultuurpercelen in zowel de Oosterschelde als het Grevelingenmeer, waar met zorg en aandacht, mosselen van topkwaliteit worden gekweekt.

Naast mosselen richten wij ons ook op oesterkweek. Dit gebeurt op twee verschillende manieren. In het Grevelingenmeer en de Oosterschelde via  bodemcultuur oesters en in de Oosterschelde via het innovatieve FlipFarm-Systeem.

Daarnaast is ons familiebedrijf actief in de kreeftenvangst op de Grevelingen, waarmee we een lokale traditie voortzetten.

Onze producten komen rechtstreeks van eigen kweek en vangst;  puur, traceerbaar en vers. Met respect voor de natuur en het seizoen gekweekt en gevangen.

Met moderne kweekmethodes, schepen, een winkel , een 24/7 mossel- en oesterautomaat, goed uitgeruste faciliteiten en dezelfde toewijding als in 1966 is het bedrijf nog steeds onder de leiding van de familie Bout.

Nieuwsgierig naar onze streekproducten?